Ridichea conține săruri de potasiu , calciu , magneziu și fier, fibre , acizi organici și vitamine. Ridiche ajută digestia și îmbunătătește metabolismul organismului. De asemenea, ridichea stimulează pofta de mâncare.
Cultivarea ridichei se cultivă intens în solar. O plantă cu o viață scurtă de vegetație (30 zile în timpul verii, 33, 85 până la 100 de zile în timpul iernii), rezistă la temperaturi scăzute, precum și a zilelor scurte de iarnă cu puțină lumină.
Temperatura de germinare : 2 ... 3 ° C. Răsadurile poate rezista la 4 ° C. Temperatura optimă de creștere depinde de durata luminii din timpul zilei. Cu cât lumina este mai slabă cu atât temperatura tebuie să fie mai joasă. În februarie, temperatură optimă a solului este de 9 ° C și -18 ° C, pe când în aprilie, temperaturile ajung 10 ... 14 ° C. Din cauza temperaturilor ridicate fructele devin moi și seci în interior.
Nu este recomandat umbrirea solarului pentru că fructele vor crește mici și nedezvoltate. Un rol important în cultivarea ridichei în solar este apa. Banda de picurare este perfectă pentru asemenea culturi. La formarea fructului irigarea este moderată. Irigarea trebuie să aibă loc în mod regulat.
Rândurile: adâncime de 0,5 ... 2,5 cm (în funcție de tipul de sol).
Distanța dintre rânduri: 8 ... 10 cm între plante și 2 ... 4 cm. O altă modalitate 3x3 sau 4x4 cm, recolta va fi mai mare în acest caz.
Dimensiunea semințelor: 2,4…2,8 мм
Solul trebuie să fie bine fertilizat. Un sol cu acid poate provoca îmbolnăvirea plentelor. Aplicarea îngrășămintelor sunt necesare înainte de semănat. După semănat germinarea semințelor durează 3 zile primăvara și 20 de zile în timpul iernii . După geminare fructul ajunge la maturitate după 7-10 zile.
Modalitate de pastrare: Ridichea trebuie păstrată la o temperatură de 3-4 ° C fie în pungi de plastic, fie în cutii.