Coşul tău este gol!
Romana English
Salut, te poți autentifica sau îți poți crea un cont nou.
Latest Comments
Cele mai utile produse

Polenizarea Roșiilor în Solar

Scris de: agrokit Publicat in: Greenhouses and optional Data creare: 2013-10-08 Accesari: 16909 Comentariu: 0

 Echipa Agro Kit Solarii a fost în vizită la mulți fermieri din țară. În această vară, ne-am împărtășit experiențele și recomandările cu fermieri din Băleni, Vâlcea, Vidra, Movilița etc. Deseori, avem multe întrebări pentru fermierii, iar răspunsurile nu întârzie să apară. De această dată, am fost curioși să aflăm cum are loc polenizare în solarile din România.

Mai jos, veți găsi un câteva sfaturi utile despre polenizarea artificială.

Tomatele sunt considerate a fi culturi care se autopolenizează. Fiecare floare produce o abundență de polen care poate cadea pe florile vecine.  Pentru o garanție mai mare a fructelor obținute este recomandat ca tufa să fie puțin scuturată.  

       În general, hibrizii moderni se autopolenizează. În acest proces putem utiliza diverse periuțe de dinți sau pensule în polenizarea florilor. Polenizarea artificială se face pe parcursul întregului ciclu de înflorire, odată la două zile. În timpul verii, solarul este deschis, iar pentru a atrage mai multe albine creșteti în interiorul spațiului protejat cateva tufe de busuioc sau gălbenele, momeala perfectă pentru albine. 
      Cum ne dăm seama dacă a avut loc polenizarea? Vom recunoaște dacă procesul de polenizare a avut loc cu succes după poziția petalelor puțin îndoite în interior. Polenizarea manuală are loc doar odată pe zi fie dimineața sau după-amiază, cu o normă a umidității de 70% . Un nivel de umiditatea mai mare va face polenul lipicios, iar polenizarea va fi inutilă. De asemenea, nu este recomandat aerul foarte uscat din interiorul solarului.
O altă metotă a polenizării artificiale este vântul creat cu ajutorul ventilatorului instalat la nivelul plantelor și nici decum deasupra culturilor.

De obicei, polenizarea manuală poate fi o muncă laborioasă, dar rezultatul poate fi unul cu o recoltă bogată.

Lasa un comentariu

Captcha


Back to Top